Aktiviteter i Rättvik under sommaren

Söker du tips på sommaraktiviteter i Rättvik, runt Siljan och övriga Dalarna? Här får du några tips på evenemang och fritidsaktiviteter i Siljansbygden. Boka boende här.

Populära evenemang nära Rättviks centrum

Konsertarenan Dalhalla

– anordnar ett stort antal konserter med artister som är kända nationellt och internationellt. Många av deras besökare brukar bo hos oss, något som inte är så konstigt med tanke på att det är drygt 6 km mellan Kullan och Dalhalla. Här kan du se Dalhallas program.

Classic Car Week

– som anordnas under vecka 31 varje år, drar alltid fullt hus på vandrarhemmet. Du som ska boka boende inför detta evenemang, se till att vara ute i god tid! Du kommer då att bo mitt i händelsernas centrum. Här kan du besöka Classic Car Weeks hemsida.

Bingsjöstämman

– är en folkmusiktradition med många år på nacken. Spelmän- och kvinnor från hela världen träffas och musicerar tillsammans. Det här är en stor publikattraktion, som ligger cirka 38 km från centrala Rättvik. För dig som vill ha ett boende där det inte spelas folkmusik natten lång, kan Kullan vara ett boendealternativ. Läs mer på Bingsjöstämmans hemsida.

Mörksuggejakten

– är en mountainbiketävling som går av stapeln under sommaren. Deltagare bor och parkerar smidigt och nära hos oss. Läs mer om Mörksuggejakten här.

klassisk bil

Fritidsaktiviteter i Rättvik och Siljansbygden

I närområdet finns en hel del aktiviteter att ägna sig åt, med familjen eller på egen hand. Här är några exempel på vad som finns i och runt Rättvik. Hör gärna med oss om du behöver tips eller information.

rättvik centrum

I Rättvik

Badhus

Skateboard

Golfbana

Utomhusbad

Minigolf

Cykelleder

Vandringsleder

Flera restauranger och kaféer